Muziekstudio

InStudio is een éénmansbedrijf te Lelystad (instudiolelystad.nl) dat muziekstudieruimte / geluidsdichte kamers in uw woning kan plaatsen.

geluidsdichte cabine

De geluidsdichte kamer is eigenlijk een binnenkamer in de kamer. De constructie is opgebouwd uit een zwevende vloer met binnenwanden er op en een plafond bovenin.

 

Opbouwen onder hellend dak van bijvoorbeeld zolderkamer is te realiseren door met de plafondconstructie, de dakhelling te volgen. Zo kunnen inspringende hoeken in de bestaande kamerwanden eenvoudig met binnenwanden gevolgd worden. Bestaande verwarmingsradiatoren en raamopeningen kunnnen bereikbaar blijven door middel van te openen ramen in de binnenwand.

geluidscabine

Binnenkamer kan ’’ruimtevullend’’ opgebouwd worden, maar ook als een  kleinere ’’cabine’’ in de beschikbare ruimte.

geluidsisolerende panelen

Gehele binnenkamer wordt opgebouwd uit massieve panelen van 54 mm. dikte. Goede geluidsisolatie door grote massa van panelen..

Panelen hebben een grote luchtgeluidisolatiewaarde en zijn voorzien van messing en groef voor een eenvoudige demontage ingeval van een volgende verhuizing.
Door gebruikmaking van traditionele bouwmaterialen is de invulling van de bestaande kamer uiterst flexibel.
Voordeel van deze traditionele bouwmethode ten opzichte van bijvoorbeeld prefab geluidsdichte cabines, is dat de beschikbare ruimte in de bestaande kamer, optimaal te benutten is.

zwevende vloer

Extra goede contactgeluidisolatie door middel van dubbelzwevende vloer.

Deze extra contactgeluidisolerende vloeropbouw is met name gunstig voor vermijden van geluidoverlast door muziekinstrumenten die direct contact maken met de vloer zoals piano en slagwerk.

 

 

De zwevende ondervloer is opgebouwd uit massieve MDFelementen van 54 mm. dikte (grote massa dus grote luchtgeluidisolatie), en zijn voorzien van messing en groef. Dus in- en uitschuifbaar dwz. demontabel.

Deze ondervloer ligt op een contactgeluidisolerende 50 mm. dikke schuimplaat.

Op deze op zich al zwevende vloer wordt nog eens een laag van 50 mm. contactgeluidisolatie aangebracht. Op deze laag wordt een toplaag van drukverdelende laminaat gelegd als extra zwevende vloer die tevens voor een mooie afwerking zorgt.

binnenwanden

De binnenwanden worden minstens drie centimeter
vrijgehouden van bestaande wanden en bestaand plafond om
contactgeluidoverdracht te vermijden. Demontabele massieve wanden van 54 mm. dikte
met een tweezijdige afwerking van meubelplaat.

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s