Muziekstudio/Geluidsdichte kamer

geluidsdichte kamerGeluidsstudio.
De geluidsdichte kamer is eigenlijk een binnenkamer in de kamer. De constructie is opgebouwd uit een zwevende vloer met binnenwanden er op en een plafond bovenin.
zwevende vloer
Zwevende vloer
De vloer is dubbel zwevend. Zwevende vloer op zwevende vloer voor een optimale contactgeluidisolatie.

slaapcabine

Muurisolatie.
De binnenwanden worden minstens drie centimeter vrijgehouden van bestaande wanden en bestaand plafond om contactgeluidoverdracht te vermijden. Demontabele massieve wanden van 54 mm. dik spaanplaat. Voorzien van messing en groef. Grote massa dus grote geluidsisolatie. Binnen en buitenzijde wandelementen van strakke witte afwerking voorzien.

Geluidsisolerende ramen en deur.
De binnenkamer wordt voorzien van ramen met geluidsisolerend glas en massieve deuren. Deuren en ramen in de binnenwanden sluiten over de volle hoogte en worden tweezijdig van kierdichte sponningen voorzien met het oog op het vermijden van geluidlekken.

binnenwandenplafond
Opbouwen onder hellend dak van bijvoorbeeld zolderkamer is te realiseren door met de plafondconstructie, de dakhelling te volgen (zie linkerafbeelding). Zo kunnen inspringende hoeken in de bestaande kamerwanden eenvoudig met binnenwanden gevolgd worden (zie rechterafbeelding). Bestaande verwarmingsradiatoren en raamopeningen kunnnen bereikbaar blijven door middel van te openen ramen in de binnenwand.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s